VVV Alkmaar Alkmaar Prachtstad NederlandsEnglishDeutschFrancaisEspanolItaliano

Stadswandelingen

Proef de sfeer en ruik de historie tijdens een stadswandeling. Al wandelend door Alkmaars oude stad ruikt u de geschiedenis. Alkmaar kent een rijke historie en maar liefst 400 monumenten die worden gekoesterd in het oude centrum.

Wanneer u op eigen gelegenheid wilt wandelen kunt u uitstekend uit de voeten met de historische stadswandeling van de VVV. Het rijk geïllustreerde boekje neemt u in circa 2 uur mee langs een selectie van monumenten en probeert u onderweg wat mee te geven van de intieme sfeer en geschiedenis van onze bijzondere stad. Neemt u de kinderen mee? Geen probleem, zij zullen zich niet vervelen met de parallel lopende speurtocht.
Het boekje is te koop bij de VVV. Wilt u zich thuis alvast inlezen? Bestel dan de boekjes in de webshop van de VVV.

Als u met een groep de stad bezoekt kunt u er ook voor kiezen een stadswandeling met een van onze gidsen te maken. Onze praatgrage gastheren en –vrouwen vertellen met verve en enthousiasme over de geschiedenis, mooie panden en bijzondere bewoners van Alkmaar. Aan het einde van de wandeling zult u moeten beamen dat Alkmaar de mooiste stad van Noord-Holland en misschien wel van heel Nederland is! Gids reserveren? Kijkt u eens op www.opstapmeteengroep.nl of bel met de VVV op 072-5114284.

Wandelen met een gids
Mocht u ook met een gids willen meelopen, maar niet met een groep zijn dan kunt u elke vrijdag in juli en augustus bij de VVV terecht. Een ervaren gids neemt u in anderhalf uur mee voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad. Reserveren voor de wandeling is noodzakelijk. Dit kan bij de VVV Alkmaar en via de webshop.