VVV Alkmaar Alkmaar Prachtstad NederlandsEnglishDeutschFrancaisEspanolItaliano

Open Monumentendag Alkmaar 2014

Oud gebouw, nieuw gebruik: Waag eerst ziekenhuis, nu VVV en museumAlkmaar telt meer dan 1000 monumenten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er tijdens de Open Monumentendag in Alkmaar genoeg te doen en te zien is. De activiteiten vinden plaats tijdens het Open Monumentendag op 13 september 2014 van 10 tot 17 uur (tenzij anders vermeld).

Open Monumentendag 2014  staat in het teken van het actuele thema Rondleidingen door Alkmaar tijdens Open MonumentendagOp Reis. Op zaterdag 13 september openen in Alkmaar tal van bijzondere monumentale panden hun deuren. Onderstaand een overzicht van activiteiten met links voor meer informatie over tijden en voorwaarden.

Programmaboekje

Alle activiteiten zijn gebundeld in een gratis programmamagazine met uitneembare plattegrond met de openstellingen en een jeugdpagina. Het magazine is verkrijgbaar vanaf maandag 18 augustus bij onder andere VVV, bibliotheken, TAQA theater De Vest, Stedelijk Museum Alkmaar, Grote Kerk, Regionaal Archief, Stadskantoor en Stadhuis. In Graft-De Rijp bij VVV, bibliotheek en Gemeentehuis. In Schermer bij de Museummolen en De Horn. De brochure met monumentenbeschrijvingen is voor 1 euro verkrijgbaar bij VVV, bibliotheek, Stedelijk Museum Alkmaar, TAQA theater De Vest en de Grote Kerk. Deze is meerdere jaren te gebruiken. Een oldtimerbus pendelt tussen Schermer, Graft-De Rijp en Alkmaar Een gratis oldtimerbus rijdt op zaterdag en zondag naar de monumenten in Schermer en Graft-De Rijp. Op zaterdag rijdt de bus ook vanuit De Rijp via Schermer naar Alkmaar. 


OVERZICHT ACTIVITEITEN 2014

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van de gemeente Alkmaar